Classes socials, privilegis i retallades a la sanitat pública


miquel-rocaMiquel Roca i Junyent ha estat intervingut a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona el passat 25 d’abril, dilluns de Pàscua. L’hospital va obrir un quiròfan expressament en plena tisorada.

Sembla que la notícia que va publicar la premsa es confirma, tot i que l’hospital va negar que fos el polític de CDC, contradient les fonts de CatalunyaPress.

De fet Roca Junyent ja no pertany a la cúpula de CDC però continua essent un prohome de Catalunya, pare de la Constitució i personatge públic que te dret a «privilegis» àdhuc en epòca de retallades.  Quan ha costat obrir un quiròfan ja tancat per una sola intervenció? Hi ha ciutadans de primera de segona, de tercera i a peu?

El Vall d’Hebron va obrir un quiròfan expressament per un tal Miquel Roca en plena tisorada

vall hebron

EXCLUSIVA CATALUNYAPRESS.- Enmig d’un procés de retallades que, segons fonts sindicals, podrien deixar sense feina a entre 700 i 1.000 persones, Miquel Roca Junyent va ser operat el passat 25 d’abril a l’Hospital de la Vall d’Hebron en un quiròfan obert expressament per a ell.

Segons que ha confirmat a CatalunyaPress per diferents fonts sindicals, l’operació es va acordar pel 25 d’abril, dilluns de Pasqua, i es va obrir un quiròfan expressament per implantar-li un marcapassos a Miquel Roca i Junyent, pare de la Constitució i membre de Convergència Democràtica de Catalunya.

Tot i que totes les fonts sindicals -fins a tres- consultades per aquest diari asseguren que es tractava del pare de la Constitució i històric de Convergència Democràtica de Catalunya, el Departament de Premsa de l’hospital nega que es tractés del dirigent nacionalista, encara que accepta que un home amb aquest nom va ser operat aquell dia. El seu despatx d’advocats té una altra versió, i assegura que no s’ha operat recentment.

La denuncia havia arribat a la redacció d’aquest diari través d’un grup de Facebook anomenat ‘Bates blanques, braçals negres’, integrat per professionals sanitaris contraris a la tisorada.

Al centre, la “indignació” entre els treballadors és “enorme”, segons expliquen des del sindicat CGT, que confirmen l’operació. “No entenem que es tanquin quiròfans i plantes senceres, s’acomiadi a part del personal, i després es donin totes les facilitats per operar a un personatge públic”.

Mentrestant, una retallada que no cessa

Aquestes mateixes fonts expliquen que episodis com aquest es donen mentre “la Generalitat ven a l’opinió pública que les retallades s’han aturat i que s’ha iniciat una negociació amb els sindicats, quan no és veritat”. Tal i com ja ha publicat CatalunyaPress, només es va produir una reunió –la setmana passada- que va acabar en fracàs, i des de llavors no hi ha hagut ni un sol contacte entre el Departament que presideix Boi Ruiz i els representants dels treballadors.

Així, per exemple la cinquena planta, que en un primer moment es va tancar completament ha passat a convertir-se en una “planta fantasma”, oberta però sense cap malalt. Des de la CGT ho entenen com un intent de confondre i aparentar una marxa enrere “que no existeix”.

El mateix passa amb un bon nombre de quiròfans, oberts en teoria a les tardes però sense intervencions programades. Així, el gerent del centre ha reconegut a la Junta de Personal que les intervencions que es deixaran de fer a l’any oscil·laran entre les 4.000 i 5.000, tot i que les fonts consultades temen que aquest nombre pot augmentar.

Pel que fa a la plantilla, CGT calcula que entre contractes no renovats, jubilacions no cobertes i comiats de personal la plantilla perdrà entre 700 i 1.000 integrants d’una plantilla de poc més de 6.900 treballadors.

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Desigualdades sociales y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Classes socials, privilegis i retallades a la sanitat pública

  1. Ana dijo:

    Yo lo que compruebo cada día, cuando me toca utilizar los servicios de salud como persona afectada por una enfermedad crónica, es que hay muchos malos hábitos en el personal sanitario (por ej.: el personal de 7 horas llega al hospital y se va a la cafeteria a desayunar en lugar de ponerse a trabajar…) en muchos hospitales públicos de Catalunya y así es imposible que el sistema funcione

    Todo eso es lo que habría que cambiar

  2. pep queralt dijo:

    Estaria bé comentar les coses de principi a fi, sobretot després del desmentiment públic que ha fet el propi afectat i vigilar amb l’eco de notícies no confirmades…
    http://www.lavanguardia.com/opinion/articulos/20110614/54170526159/indignado.html

Deja un comentario